Hajdú – Apollo Kötelékrepülő Bemutató Team


Hajdú Trió néven 2007-ben kezdtünk Hajdúszoboszlón.

Klubunk akkor repülőnapot szervezett, de nagyon kevés pénze volt. Hárman, Apollo Fox (hazai gyártású ultralight repülőgép) pilóták összehoztunk egy kötelék- bemutató műsort. Azután folytattuk és sok – sok helyen felléptünk. Börgöndön, Debrecenben, Dunakeszin, Egerben, Érsekújváron, Gyöngyösön, Kecskeméten 2010-ben és 2013-ban is, Miskolcon, Pécsen, Szatmárnémetiben, Szegeden, Szolnokon és még sok helyen. A legtöbben Budapesten 2011 és 2012 augusztus 20-án láthattak bennünket a Duna fölötti kötelékrepülésünkkor.

Kis, fordulékony gépeinkkel a tíz perces bemutató műsorunkat végig a közönséghez biztonságosan közel repüljük. Programunk „saját fejlesztésű” egyedi látványos elemeket is tartalmaz, mint a nyílhegy formáció és annak fordított változata. ÉK, longobárd, lépcső és vonal alakzatokat váltogatva repülünk. Erősen döntött fordulókkal, meredekebb süllyedésekkel és emelkedésekkel megyünk el technikánk és saját teljesítőképességünk biztonságos határaihoz.

Könnyű, kis felületi terhelésű gépeink nagyon szélérzékenyek. Termikes, lökéses időben az alakzat pontos tartása nagy figyelelmet és összpontosítást kívánó nehéz feladat, igazi kihívás. Talán ezért sincs sem a közelben, sem távolabb olyan csapat, amelyik ilyen kis könnyű gépekkel kötelékben repülne.

 Lehet, hogy egy kép erről: repülőgép és szabadtéri

 

Tagjaink

Kreith Eduárd, vezér ezüstkoszorús vitorlázórepülő összesen 2300 órát repült oktató

 Gróf Zoltán, bal kísérő 800 órát sokféle típussal levegőben töltött repülőoktató

Juhos István, jobb kísérő gyémántkoszorús vitorlázórepülő, Apollo Foxon 800 órát repült oktató

Szakács Gábor, jobb kísérő Boeing kapitány 12000 repült óra, Travel S. repigazgatója Delfin pilóta

Tumbász József, bal kísérő Korábbi Kick-boksz világhírű sportoló, 500 órát repült kisgépes pilóta

Nem érhető el leírás a fényképhez. Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

Kapcsolat

Az alábbi űrlapon kapcsolatba léphetsz velünk:

 

Képek

Galéria a repüléseinkről