Amennyiben repülőgéppel le vagy felszállt a Hajdúszoboszlói repülőtéren (LHHO), az alábbiak miatt kötelező kitölteni az alábbi űrlapot.

A repülőtér nem nyilvános, csak a repülőtérvezető vagy az ügyvezető előzetes engedélyével lehetséges a le- és felszállás a repülőtéren.

A repülőtér használatához ismernie kell és el kell fogadnia a hatályos repülőtérrendet. LHHO repülőtér repülőtérrendje a menüben Repülőtér/Repülőtér menüpontban tölthető le.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a 20/B.  § (1) Az  (EU) 2018/1139 parlamenti a  tanácsi rendelet hatálya alá tartozó, és annak hatálya alá nem tartozó repülőtér – ide nem értve az  állami repülések céljára szolgáló és a  közös felhasználású repülőtereket – üzembentartója az Lt. 50/A. § (2) bekezdés a) és e) pontjában foglaltakkal összhangban a repülőtér induló és érkező forgalmáról – ideértve a repülőtér forgalmi körén üzemelő légijárműveket is – nyilvántartást vezet. (2) Az  (1)  bekezdésben meghatározott nyilvántartás a  motoros és nem motoros légjárművekről elkülönítetten és havi bontásban tartalmazza:

a) a légijármű lajstrom jelét vagy azonosító jelzését;

b) a leszállás időpontját;

c) a felszállás időpontját. 

Ezek alapján a repülőtér köteles minden fel és leszállást rögzíteni és nyilvántartani, azt a jogszabályoknak megfelelő jelentésekben feltüntetni.

Az alábbi űrlapon rögzítheti a fel- és/vagy leszállását a repülőtéren:

Egy fel- és egy leszállás 2 műveletnek számít. / One take-off is one operation, one landing also one operation